Hoşgeldiniz
Üyelik işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde
tamamlamak için Facebook hesabınızı
kullanabilirsiniz.
fblogin
Kullanıcı Adı    
Şifre    
Bu sayfaya ulaşmak için üye girişi yapmalısınız.
Üye Olun
Siz de üye olun, tarifinizi ekleyin. Ellerinizdeki hüneri yüzbinlerle paylaşın.

Ev Yapımı Tortelli

Puan: ?
Tarif Görüntülenme Sayısı: 3473
Aynı etiketleri taşıyan tariflere ulaşmak için etiketleri tıklayabilirsiniz.
Etiket Bulutu

Tarif Ayrıntıları

Mutfağı :
İtalyan
Türü :
Makarna
Pişirme Süresi :
-35 dk
Pişirme Şekli :
Tencere
Zorluk :
Zor
Kişi Sayısı :
4-6

Tarif Malzemeleri

  • 250 gr un (Makarna hamuru için)
  • 250 gr irmik (Makarna hamuru için)
  • 25 adet yumurta sarısı (Makarna hamuru için)
  • 150 gr ricotta peyniri (İçi için)
  • 150 gr pancar püresi (İçi için)
  • 50 g rendelenmiş parmesan (İçi için)
  • Bir miktar muskat rendesi (İçi için)
  • Bir miktar tuz (İçi için)
  • Bir miktar çekilmiş karabiber (İçi için)
  • 4 adet adaçayı yaprağı (kıyılmış-jüllien kesim - İçi için)
  • 50 gr parmesan (İçi için - rendelenmiş)
  • 100 g tereyağı (İçi için)
  • 100 g taze küçük ıspanak yaprağı (Üzeri için)

Tarifin Hazırlanışı

1. Makarna Hamuru: Mermer tezgah üzerinde makarna hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri sert bir hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 

2.İçi: Hamur buzdolabında dinlenirken tortellinin içi için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın.

3. Dinlenmiş hamuru tezgahın üzerine koyup merdane yardımıyla 2 mm kalınlığında açın. Hamuru 3 parmak (8 cm) büyüklüğünde kareler halinde kesin ve üzerine bir fırça yardımıyla su sürün. Hamurların ortasına bir yemek kaşığı (10 gr) içten koyup ilk önce üçgen olarak katlayıp kenarlarına basın, daha sonra üçgenin iki ucunu içeri doğru katlayıp birleştirin. (Tortelli şekli- Hazırlanan hamurdan kişi başına 5-6 parça servis edin.) Derin bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Su tekrar kaynama noktasına gelince içine tortellileri ekleyip 2-3 dakika kaynatın.

4. Sosu için tavada tereyağını eritin, içine kıyılmış adaçaylarını ekleyip sote edin. Daha sonra tortellilerin haşlama suyundan yarım kepçe ilave edip bir taşım kaynatın. En son olarak içine haşlanmış tortellileri ve rendelenmiş Parmesanları ekleyip karıştırın. 

5. Servis tabağına haşlanmış tortellileri, tereyağlı adaçayı sosunu, üzerine taze ıspanak yapraklarını ve yaprak (Traş kesim) Parmesanı koyup sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Bu tarifin uygunsuz bir içeriğe sahip olduğuna inanıyorsanız lütfen bizi haberdar edin.

Tarifi Ekleyen

Her Güzel Şey Sofrada Başlar
Sofraya  746  tarif ekledi.
 Her Güzel Şey Sofrada Başlar 
 

Tarif Defterine Ekleyenler

Son Eklenen Tarifler

Siz de üye olun, tarifinizi ekleyin.
Ellerinizdeki hüneri yüzbinlerle paylaşın.

Yemek Tarifi Arama

Aradığınız bir tarife ulaşmak için yemek adını
yazın ve “Ara”ya tıklayın.
 
Daha detaylı bir arama için
“Detaylı Yemek Tarifi Arama”yı kullanabilirsiniz.
Sosyal Paylaşım Sitelerini kullanarak tariflerinizi sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Ziyaret ettiğiniz site Unilever'in bir markası olan Knorr tarafından işletilmektedir. Bu sitede yer alan tüm içerikler Knorr'a aittir; Knorr'un yazılı izni olmadan ve kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Bu siteye üye olarak vermiş olduğunuz kişisel bilgileriniz Knorr'un koruması altındadır ve gizlilik ilkesi gereği 3. kişilerle paylaşılmayacaktır. Ayrıca bu siteye girmekle kişisel bilgisayar sistemlerinizde meydana gelecek herhangi bir sorunla ilgili olarak Knorr sorumluluk kabul etmez. Daha ayrıntılı bilgi için aşağıda yer alan Gizlilik ve Kullanım Şartları bildirilerini okumanızı öneririz.

Bütün Hakları saklıdır HerkesSofraya © 2011